Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниМихаїл (Зінкевич), митрополитВладика Михаїл взяв участь у засіданні Священного синоду
Новини

Владика Михаїл взяв участь у засіданні Священного синоду

Митрополит Луцький і Волинський побував у Києві, долучившись до чергового зібрання Священного синоду Православної церкви України.

Перед його початком Митрополит Київський і всієї України Епіфаній привітав нашого владику з 20-ю річницею архієрейської хіротонії та вручив йому орден Святого архістратига Михаїла першого ступеня.

Під час засідання члени Синоду підтримали пропозицію Предстоятеля про скликання в Києві 15 грудня ц. р. Архієрейського собору Української православної церкви (ПЦУ). Синод ухвалив до видання і вжитку першу частину Служебника з послідуваннями вечірні, ранньої, Божественної літургії святителя Йоана Золотоустого та молитов до причастя у новій редакції перекладу 2020 року.

Розглянуто й ухвалено низку організаційних питань щодо унормування та приведення у відповідність найменувань і статутів окремих синодальних управлінь. Офіційно засвідчено, що між Православною церквою України та Кіпрською православною церквою встановлено повне спілкування як між автокефальними православними церквами-сестрами.

З усіма рішеннями засідання Священного синоду можна ознайомитися за цим посиланням.

25 листопада 2020 р.
Інші новини за рубриками: Митрополит Луцький і Волинський Михаїл
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери