Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниМихаїл (Зінкевич), митрополитКеруючий єпархією вперше у Лобачівці
Новини

Керуючий єпархією вперше у Лобачівці

22 листопада 2020 р. Церква Святої Трійці в с. Лобачівка на Горохівщині. Світлина інформаційної служби єпархії Митрополит Луцький і Волинський Михаїл очолив Божественну літургію в громаді Святої Трійці цього села на Горохівщині, яка возз’єдналася з ПЦУ.

У недільний день із його високопреосвященством молилися: декан протоієрей Андрій Сидор, настоятель священник Сергій Петрощук, інше духовенство благочиння.

У проповіді керуючий наголосив: «Щастя ми робимо там, де живем. Не треба його шукати за океаном, щастя там, де ти сам щасливий і робиш людей щасливими. Як каже преподобний Серафим Саровський: „Спасися сам – і біля тебе спасуться тисячі“. Зроби себе щасливим – і притягнеш тисячі людей, які теж біля тебе хочуть бути щасливими».

Відвідини архіпастиря завершилися нагородженням активних парафіян та традиційною хресною ходою.

Колись у центрі села була гарна церква, але у Другу світову війну зазнала великих руйнувань. Із цегли, що залишилася від знищеного храму, селяни збудували школу, яка діяла до 1987 року. Коли ж спорудили нову, цеглу використали знову – на будівництво церкви в сусідньому селі Волиця-Лобачівська цієї ж сільради.

24 листопада 2020 р. Інші новини за рубриками: Горохівський деканат, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, Протоієрей Андрій Сидор
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери