Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниМихаїл (Зінкевич), митрополитМарковичі: владика відвідав цю громаду вперше
Новини

Марковичі: владика відвідав цю громаду вперше

15 листопада 2020 р. У Марковичах. Світлина інформаційної служби єпархії.

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл очолив Божественну літургію у храмі Архістратига Михаїла в цьому селі на Горохівщині, яка возз'єдналася з ПЦУ.

Перед початком відправи архіпастиря привітали вихованці недільної школи.

Разом із високопреосвященним молилися: горохівський декан протоієрей Андрій Сидор, настоятель священник Вадим Колесник, інше духовенство благочиння.

У проповіді владика привітав присутніх із наступаючим престольним святом. Згадуючи Священне Писання, оповідав про сьогоднішню євангельську притчу. Що являє собою людина? Це – образ і подоба Божі, яку Господь створив у шостий день і надав нам право вибору. Наша богоподібність має наповнюватися святістю, чистотою, проте свобода вибору не завжди веде до цього, а й навпаки – стає гріховністю. Тому не варто забувати, що душа повинна наповнюватися дарами Духа Святого.

Медаллю «За жертовність» керуючий єпархією відзначив старосту громади Віктора Семенюка, інших активних вірян – благословенними грамотами. На завершення відбулася хресна хода.

Із розповідей краєзнавців відомо, що в середині XVII ст. в цьому селі збудовано дерев'яну церкву Архістратига Михаїла (знайдено польські монети того часу на її місці).

16 листопада 2020 р. Інші новини за рубриками: Горохівський деканат, Священник Вадим Колесник, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, Протоієрей Андрій Сидор
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери