Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниМихаїл (Зінкевич), митрополитСкригове: архієрей на ювілеї громади
Новини

Скригове: архієрей на ювілеї громади

28 серпня 2020 р. Церква Успіння Пресвятої Богородиці в с. Скригове Горохівського деканату. Світлина інформаційної служби єпархії. Митрополит Луцький і Волинський Михаїл очолив Божественну літургію у громаді Успіння Пресвятої Богородиці цього села Горохівського деканату з нагоди престольного празника і 120-річчя освячення церкви.

Разом із високопреосвященним правили: горохівський декан протоієрей Андрій Сидор, настоятель священник Роман Яцірук, інше духовенство благочиння.

Архієрей привітав присутніх зі святом і зазначив, що нині ніби й незвичний день для вітання, скорботний. Але ми не сумуємо, а навпаки, радіємо. Коли людина помирає, відходить в інший світ, ми тривожимося за неї, бо не знаємо, що її очікує. Хочемо, щоб увійшла в Царство Небесне. А про Богородицю нам усе відомо: Вона «чесніша від херувимів і незрівнянно славніша за серафимів». Господь у славі возніс Пречисту Матір на Небеса. І ми сподіваємося на це ж. Через Успіння ми укріпляємось у вірі, тому й вітаємо один одного зі святом. На завершення владика зазначив, що дуже радісно, коли ми збираємось у храмі. Ми тут молимося разом, радіємо, бо нам тут добре.

Церковними відзнаками владика нагородив активних парафіян.

Храм зведено й освячено 1900 року, належить до пам'яток архітектури національного значення.

29 серпня 2020 р. Інші новини за рубриками: Горохівський деканат, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери