Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниМихаїл (Зінкевич), митрополитПроповідь архієрея: у яких одиницях вимірюєте гріх?
Новини

Проповідь архієрея: у яких одиницях вимірюєте гріх?

5 липня 2020 р. Митрополит Луцький і Волинський Михаїл. Світлина інформаційної служби єпархії

Немає важчого і легшого гріха, пояснював архіпастир у своєму казанні на завершення Божественної літургії у кафедральному соборі Святої Трійці у неділю 4-ту після П’ятдестниці.

У сучасному світі ми легковажно розкидаємося слова і не думаємо про відповідальність. Часто свої проступки називаємо легкими гріхами і від того ділимо нашу провину на легку і тяжку. Але в чому ви вимірюєте гріхи? «В кілограмах чи в метрах? Як ви їх порівнюєте?» – запитує архієрей. Ось це намагання уникнути відповідальності за свої дії породжує ваше «напівпокаяння». І у такому випадку отримуєте від Господа «напівочищення».

Все це відбувається через страх, який породжує в нашому серці диявол і витісняє віру. Ми втрачаємо віру у те, що Господь пробачить нам наші гріхи через щире покаяння. Перестаємо довіряти Всевишньому, а потім перестанемо вірити і самі собі.

Тому варто чітко розмежовувати у своєму житті, що є добре, а що – погано, й не шукати шляхи, аби уникнути відповідальності, рекомендує митрополит Михаїл.

5 липня 2020 р. Інші новини за рубриками: Кафедральний собор Святої Трійці в Луцьку, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери