Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниМихаїл (Зінкевич), митрополитОчільник єпархії отримав найвищу відзнаку «політехніки»
Новини

Очільник єпархії отримав найвищу відзнаку «політехніки»

2 липня 2020 р. Інавгураційна промова митрополита Луцького і Волинського Михаїла. Світлина інформаційної служби єпархії.

Відбулася інавгурація митрополита Михаїла як почесного доктора (Doctor Honoris Causa) Луцького національного технічного університету.

Церемонію провів ректор ЛНТУ Петро Савчук після подячного молебню в кафедральному соборі Святої Трійці з нагоди 54-річчя цього вишу. Керуючому єпархією вручили атестат «Почесного доктора» та вдягнули професорську мантію.

Високопреосвященний подякував за довіру, адже це, в першу чергу, велика відповідальність, і побажав процвітання і нашій церкві, і нашому університету. Церква й університет – це дві потужні складові нашого міста, зазначає архієрей. Один із англійських політиків колись сказав, що війни виграють не військовослужбовці, а саме вчителі та священнослужителі. Бо саме ми формуємо людську свідомість, яка пізніше формує правила, за якими живе. Тож це наша відповідальність, у яких умовах ми будемо жити на своїй землі, звертаючись до учасників дійства, сказав митрополит.

«Будьте щасливі, забезпечені, реалізовані на території Волинської області, максимум – на території нашої України». І пожартував, що нині служитиме не тільки в церкві, а й працюватиме на благодійних засадах в ЛНТУ. А співпраця церкви й університету була, є й буде надалі, запевнив владика.

У відправі та інавгурації також взяли участь: декан собору протоієрей Микола Нецькар, інше духовенство, адміністрація та викладачі вишу, інші віряни.

Як повідомлялося, 26 червня вчена рада Луцького національного технічного університету присвоїла митрополитові Луцькому і Волинському Михаїлові звання почесного доктора.

2 липня 2020 р. Інші новини за рубриками: Кафедральний собор Святої Трійці в Луцьку, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери