Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниМихаїл (Зінкевич), митрополитВолиняни вшанували пам’ять Великого Кобзаря
Новини

Волиняни вшанували пам’ять Великого Кобзаря

Духовенство єпархії й миряни взяли участь у відзначенні чергової річниці упокоєння видатного українського поета, художника Тараса Шевченка.

Так, в обласному центрі митрополит Луцький і Волинський Михаїл, канцлер єпархії протоієрей Микола Цап, декан кафедрального собору Святої Трійці протоієрей Микола Нецькар, інші священнослужителі міста, викладачі й студенти Волинської православної богословської академії хресною ходою вирушили від собору до пам’ятника Кобзареві. Тут відправили заупокійну літію.

Звертаючись до присутніх, владика зазначив, що вшановуючи великого сина України, ми повинні задумуватись над своїм життям. Нині шириться багато інформації про небезпечний коронавірус, і дехто вже закликає обмежувати богослужіння та заходи.

На думку архієрея, небезпеку навмисно перебільшено і це є політичною акцією: «Я вам скажу, що в мене в серці більше поваги до Тараса Григоровича Шевченка, ніж страху перед коронавірусом… Це – політичний проект, який називається коронавірус». Високопреосвященний каже, що і від звичайного грипу помирають люди, але ніхто ж не каже, «що на вулицю не треба виходити».

Натомість надію слід насамперед покладати на Бога і мати любов у душі. Згадуючи слова Тараса Шевченка «люблю мою Україну убогу…», ми повинні не забувати, що любов – це всеперемагаюча сила. З нею ніщо нас не подолає, впевнений митрополит Михаїл.

Також владика надав слово завідувачу єпархіального видавничого відділу «Ключі» Дмитрові Головенку, який нагадав, що цей пам’ятник постав 25 років тому завдяки коштам небайдужих лучан. Так, протягом 1988–1994 рр. зібрано на його спорудження від громадян і підприємств області близько 7 млн карбованців.

Такі відправи та заходи відбулися і в інших деканатах єпархії. Зокрема, 8 березня у Горохові, перед постаментом Кобзареві, декан протоієрей Андрій Сидор відслужив панахиду.

10 березня 2020 р. Інші новини за рубриками: Кафедральний собор Святої Трійці в Луцьку, Луцький міський деканат, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери