Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниМихаїл (Зінкевич), митрополитОздів: ювілей храму – з архієреєм
Новини

Оздів: ювілей храму – з архієреєм

13 травня 2018 р. В с. Оздів Луцького районного деканату. Світлина інформаційної служби єпархії З нагоди 10-річчя освяти церкви Вознесіння Господнього в цьому селі Луцького районного деканату митрополит Луцький і Волинський Михаїл очолив Божественну Літургію. Торжество відбулося в неділю 6-ту після Пасхи.

Вітаючи громаду зі святом, високопреосвященний зазначив, що ювілей – це лише привід зібратися. А радіємо ми сьогодні тому, що парафія змінилася. За цей час вдалося не лише розбудувати храм і підтримувати його. Зростаючи у радянському суспільстві, де пропагували атеїзм, у людей укоренився страх щодо будівництва храмів. Але зараз любов до Бога перемогла цей страх. І жива віра допомогла не лише збудувати церкву (вона – лише стіни), а наповнити її вірянами, які зростають у благочесті. Адже «християнином стаєш не по свідоцтву про народження», а за своєю сутністю, підкреслив керуючий єпархією.

Разом із владикою служили: декан протоієрей Володимир Присяжнюк, настоятель парафії протоієрей Сергій Січкар, інше духовенство – місцеве та з Рівненської єпархії.

На завершення Відправи Його Високопреосвященство вручив церковні нагороди Іванові Рудецькому, Олексієві Столяруку та іншим активним парафіянам.

Із переказів старожилів відомо, що в Оздові було втрачено дві церкви: перша, стоячи на краю болота, пішла під землю, другу спалили нацисти. Новий храм православна громада зводила протягом 1994–1996 рр., далі проводили внутрішні роботи, а 5 червня 2008 р. тоді ще єпископ Луцький і Волинський Михаїл освятив цей Божий дім.

14 травня 2018 р. Інші новини за рубриками: Луцький районний деканат, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, Протоієрей Володимир Присяжнюк
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери