Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниМихаїл (Зінкевич), митрополитАрхієрей: слова можуть мати більшу силу, ніж дії (додано відео)
Новини

Архієрей: слова можуть мати більшу силу, ніж дії (додано відео)

6 серпня 2017 р. Проповідь митрополита Луцького і Волинського Михаїла в кафедральному соборі Святої Трійці в Луцьку. Світлина інформаційної служби єпархії Митрополит Луцький і Волинський Михаїл розповів, як потрібно спілкуватися з ближніми, щоб це було душекорисно. Владика говорив про це під час проповіді у неділю 9-ту після П’ятдесятниці на завершення Божественної Літургії у кафедральному соборі Святої Трійці.

Слово може сильно впливати на людину, зазначив високопреосвященний. Дар мовлення у нас від Бога, слово Якого здатне матеріалізуватися. «І сказав Бог: „Нехай буде твердь (небо)...“» – читаємо в Книзі Буття (1:6). Ми ж створені за образом і подобою Божою, тому і наші слова теж мають певну силу.

Помічено, що словом можна образити сильніше, ніж фізичною дією. І таких ран на серці, на душі ми залишаємо багато. Внаслідок цього людина може хворіти. Тому слід стежити за тим, як спілкуємося одне з одним. Треба намагатися возвеличувати людину, тоді вона тягнутиметься до чогось більшого і прекраснішого, наголосив архіпастир. Належить підбирати слова правдиві, але такі, що підбадьорюють.

7 серпня 2017 р. Інші новини за рубриками: Кафедральний собор Святої Трійці в Луцьку, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери