Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниМичко Василь, протоієрейАрхіпастир привітав ковельську парафію з ювілеєм (оновлено)
Новини

Архіпастир привітав ковельську парафію з ювілеєм (оновлено)

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл очолив Божественну літургію в храмі Різдва Йоана Предтечі в цьому райцентрі (вул. Олекси Тихого, 1).

У неділю 1-шу після П’ятдесятниці, всіх святих, разом із високопреосвященним служили: декан Благовіщенського округу протоієрей Василь Мичко, настоятель протоієрей Станіслав Беспалов, інше духовенство Ковельського, Луцького районного, Горохівського та Ківерецького деканатів.

У проповіді владика зазначив, що в заповідях Мойсея є закон, за яким ми один день на тиждень маємо присвятити Господові Богу. Кожен закон установлено для гармонії життя людини з Богом і людини з людиною. Ми хочемо, щоб усе відбувалося в гармонії. Але лукавий шукає, як спокусити нас. Коли є закон, завжди є спокуса його обійти. І кому це вдається, йому приходить покарання за порушення гармонії, бо в душі стає дисгармонія. У Божій заповіді сказано: шість днів працюй, а сьомий – віддай Богові. Але є ті, які шукають виправдання не виконувати. Зокрема, у неділю не йдуть до церкви і знаходять на це причини. Ці заповіді складено на користь нам, щоб ми жили в гармонії з Творцем, а порушивши їх, будемо крутитися як білка в колесі.

«Сьогодні нас не стримують у свободі слова, совісті, взагалі нас у свободі не стримують», – каже архієрей. Кожен християнин має свободу. У європейських країнах борються за безпеку, а українці – за свободу, бо в свободі буде й безпека.

На завершення керуючий єпархією вкотре нагадав про любов до ближнього та побажав постійно перебувати з Богом.

Архієрейськими благословенними грамотами нагороджено активних парафіян. Опісля владика привітав о. Станіслава, що цієї неділі відзначає день ангела.

Цей Божий дім засновано у квітні 2003 року. Відтоді поступово ведеться будівництво. У 2016-му декан протоієрей Анатолій Александрук освятив біля храму поклонний хрест. Церкву ще не освячено, але тут уже проводять богослужіння.


12 червня 2023 р. Інші новини за рубриками: Ковельський деканат, Священик Станіслав Беспалов, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, Протоієрей Василь Мичко
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери