Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниМичко Василь, протоієрейХрамове свято ковельської парафії з архієреєм (оновлено)
Новини

Храмове свято ковельської парафії з архієреєм (оновлено)

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл очолив Божественну літургію в церкві Мучениці Фотини (Світлани) з нагоди престольного празника.

В день особливого вшанування Божої угодниці разом молилися: декан Благовіщенського округу протоієрей Василь Мичко, настоятель протоієрей Дмитро Відник та інше духовенство.

У слові владика зазначив, що в нашому житті найважливіше – зупинитися і змінитися. Є момент, коли Господь дає сили і людина перемагає себе у твердості наміру. Апостол Павло казав: «не те роблю, що хочу, а що ненавиджу, те роблю» (Рим. 7:15). Прикладом є благорозумний розбійник. Дуже важливо нам вчасно змінитися і не відкладати на потім – зробити крок благорозумного розбійника. «Я не хочу так жити, як учора жив», – це основа нашого християнського і церковного життя. І війна закінчиться тоді, коли ми змінимось.

Господь за нас постраждав, щоб викупити нас від гріха, прокляття і смерті. Але якщо ми викуплені від смерті, то чому вона є? Чому ми не обожнюємось? Бо маємо сумнів і грішимо, каже високопреосвященний. Сумнів, який не всім дає можливість досягнути святості.

Церковними відзнаками й архієрейськими грамотами нагороджено активних парафіян.

Цей Божий дім засновано 2004 року у віддаленій частині міста, а названо на честь святої покровительки доньки священника Світлани, що відійшла до Господа. Панотець задля церкви пожертвував своє помешкання. Чин установлення хреста звершив 22 лютого 2004 року ще митрополит Яків (Панчук). А за рік постав храм. 7 серпня 2005-го. ще тоді єпископ Луцький і Волинський Михаїл освятив його й престіл та очолив першу літургію.

3 квітня 2023 р. Інші новини за рубриками: Ковельський деканат, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, Протоієрей Василь Мичко
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери