Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниМичко Василь, протоієрейУ Красноволі освятили новий іконостас
Новини

У Красноволі освятили новий іконостас

Світлина інформаційної служби єпархії З нагоди престольного празника – Успіння Пресвятої Богородиці – митрополит Луцький і Волинський Михаїл у храмі цього села Ковельського деканату очолив Божественну літургію.

За відправою, зокрема, молилися: старший декан протоієрей Іван Бонис, декан Благовіщенського округу протоієрей Василь Мичко, настоятель протоієрей Василь Старевич, інше духовенство та голова Дубівської ОТГ Роман Троцюк.

Церковними священничими відзнаками високопреосвященний нагородив душпастирів, у т. ч. отця Василя – орденом «За жертовність»; іншими нагородами, зокрема, медаллю «За жертовність» – іконописця Андрія Степанюка; благословенними грамотами – ряд активних парафіян.

Архієрей привітав присутніх зі святом і звернув увагу, що день похорону Діви Марії ми називаємо святом, хоч так не кажемо, коли помирає близька нам людина. Господь створив людину для радості, щастя і для Царства Небесного. Коли відходять наші близькі, маємо надію, що вони не щезнуть, а досягнуть життя вічного. У пасхальній відправі так і співають: «Христос воскрес із мертвих, смертю смерть подолав і тим, що в гробах, життя дарував». Господь викупив нас від гріха, прокляття і смерті. Наше життя у майбутньому – досягти Царства Небесного, але щоб досягнути цього достойного місця, потрібно жити правильно.

Свято Успіння – день пам’яті нашої Матері. Богородиця завжди залишається з нами в молитвах, бо Її душу прийняв Ісус Христос.

Також владика звернув увагу на гарне оздоблення храму.

Як повідомив настоятель, Божий дім освячено вісім років тому. Протягом цього часу працювали над його оздобленням: розписували ікони, стіни, вівтар. Тож перед святом усю роботу завершено. А перед службою владика освятив новий двоярусний іконостас.

Іконостас (із грецької – «поставлення образів») – один з головних предметів оздоблення православного храму: перегородка між вівтарем і центральною частиною приміщення (храмом вірних), прикрашену іконами. Зовнішній вигляд іконостаса формувався і змінювався майже всю історію християнства, у нинішній формі – з XIV–XVII ст. Основне його призначення – сприяти молитві вірних під час богослужінь. Іконостас має центральні (царські) та двоє бічних (дияконських) дверей, або врат, стоїть на підвищенні – солеї, увінчується хрестом. Іконостаси виготовляють з однимабо кількома ярусами.

30 серпня 2021 р. Інші новини за рубриками: Ковельський деканат, Протоієрей Іван Бонис, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, Протоієрей Василь Мичко
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери