Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниМедвєдєв Сергій, протоієрейВідійшов до Господа протоієрей Сергій Медвєдєв
Новини

Відійшов до Господа протоієрей Сергій Медвєдєв

Протоієрей Сергій Медвєдєв. Світлина інформаційної служби єпархії

37-річний настоятель парафії Апостола Андрія Первозваного Луцького міського деканату раптово помер учора, 21 серпня.

Прощання з новоспочилим розпочнеться сьогодні, 22 серпня з 15 год, в цьому храмі. Це вул. Прилуцька, 4-А с. Рованці, фактично – територія обласного центру: поворот із вул. Окружної (колишньої Боженка), біля автозаправної станції «ANP», між ринком і підшипниковим заводом.

О 18.00 митрополит Луцький і Волинський Михаїл очолить відправу панахиди. 23 серпня там же о 9 год розпочнеться Божественна літургія, потому відбудеться чин похорону.

Сергій Медвєдєв народився 25 липня 1982 р. в с. Карпилівка на Ківереччині. По закінченні Луцької ЗОШ № 23 у 2000 р. вступив до Волинської духовної семінарії УПЦ Київського патріархату. Одружившись, прийняв сан диякона у грудні 2002 р. через рукоположення митрополита Луцького і Волинського Якова (Панчука), служив у храмі Святителя Феодосія Чернігівського, що в обласному центрі. Ієрейська хіротонія відбулася 1 червня 2003 року, її звершив теж владика Яків.

Отець Сергій багато літ служив у кафедральному соборі Святої Трійці: кліриком нижнього храму був із 23 січня 2007 р.

Певний час душпастир опікувався обласною лікарнею «Хоспіс». У його особовій справі зберігається лист-відгук головного лікаря В. Бачинського митрополитові Луцькому і Волинському Михаїлові. 19 березня 2013 р. він пише так: «Минуло лише кілька місяців, як прийшов у нашу лікарню для служіння о. Сергій Медвєдєв, а зміни наступили значні. Пожвавилась робота з хворими, працівниками, регулярними стали недільні богослужіння... Хворі, які страждають невиліковними хворобами, з нетерпінням чекають кожної зустрічі із священиком, який досить швидко завоював авторитет як у хворих, так і в медичного персоналу».

У 2016–2018 рр. працював директором Центру християнського виховання дітей та молоді нашої єпархії. Очоливши в 2011 р. Свято-Андріївську парафію, займався спорудженням храму, який освячено 11 грудня 2017 року.

Владика Михаїл, духовна консисторія висловлюють глибоке співчуття сім’ї, ближнім небіжчика, його парафіянам та вихованцям і просять долучитися до молитов за упокоєння раба Божого Сергія.

22 серпня 2019 р.
Інші новини за рубриками: Луцький міський деканат, Протоієрей Сергій Медвєдєв
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери