Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниМарія (Ігнатенко), ігуменяОпубліковано перше інтерв’ю Марії (Ігнатенко)
Новини

Опубліковано перше інтерв’ю Марії (Ігнатенко)

Кадр з відео Андрія Гнатюка.

Луцький журналіст Андрій Гнатюк поширив у мережі збережену версію розмови шістнадцятилітньої давниниі з монахинею Марією, яка нещодавно відійшла у вічність.

В анотації до відео зазначив: «Це було перше інтерв’ю матінки Марії не лише як намісниці монастиря Різдва Христового у Володимирі-Волинському, а й, наскільки пригадую, в її житті. Вона почала оживляти давні руїни обителі поруч із собором Різдва. За сірими холодними стінами було біло, як на справжнє Різдво, тепло і гостинно. Ігумені тоді було 33, але її роздуми про чернецтво були набагато глибші її віку. >Вона жила монастирем і говорила ніби на сповіді. Збережене інтерв’ю – лише маленька частинка того, про що розповідала. Тоді справді було цікаво. Розмова записана в середу 5 січня 2005 року».

Спочатку матінка перебувала в обителі одна. Проте, як розповідала, тоді «самотності не відчувала, бо була з ангелами і під опікою Матінки Божої». Стала інокинею через свій внутрішній стан – відречення від усього мирського. Шлях монаха – це праця і молитва. Утруджуючи й знесилюючи своє тіло, посилюється молитва, тоді людина покладається на волю Божу. А для нас важливими є лише спокій і молитва.

Повністю подивитись відео можна тут: https://youtu.be/skau8HuLosk

9 жовтня 2021 р.
Інші новини за рубриками: Ігуменя Марія (Ігнатенко)
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери