Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниМаневицький деканатПарафія в Колках святкувала 20-річчя храму з владикою (оновлено)
Новини

Парафія в Колках святкувала 20-річчя храму з владикою (оновлено)

Архієрейська Божественна літургія в церкві селища Колки Маневицького деканату (Луцький р-н) відбулася з нагоди престольного празника та ювілею заснування Божого дому.

У день ушанування Святителя Миколая Чудотвоця з митрополитом Луцьким і Волинським Михаїло служили: декан і настоятель громади протоієрей Андрій Закидальський, інше духовенство з нашої та Тернопільської єпархій. По завершенню хресної ходи владика вручив дітям і військовим подарунки.

У слові високопреосвященний зазначив: у Святому Письмі йдеться про те, як люди, звільнившися від єгипетського рабства, все ж намагалися повернутися назад. Вони самі не бажали змінитися. Так і з нинішніми подіями: прикриваючись вірою, загарбники прийшли на чужу територію, щоб знищити все. Вони недостойні жити на цій землі, і не знають правил життя. Віримо, що українці як сильна нація переможуть ворога так, як викривав неправду і зло святий Миколай, захищаючи православну віру.

Божий дім засновано 2002 року. Тоді ж на престольне свято правили першу службу Божу.

20 грудня 2022 р. Інші новини за рубриками: Маневицький деканат, Протоієрей Андрій Закидальський, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери