Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниМанелюк Тарас, протоієрейУ Кадищі вперше освячено церкву
Новини

У Кадищі вперше освячено церкву

12 травня 2021 р. Церква Преподобного Амфілохія Почаївського в с. Кадище Цуманського деканату. Світлина інформаційної служби єпархії У день пам'яті преподобного Амфілохія Почаївського митрополит Луцький і Волинський Михаїл звершив чин освячення однойменного храму в цьому селі Цуманського деканату й очолив Божественну літургію.

З ним служили декан протоієрей Тарас Манелюк, настоятель протоієрей Ігор Літвінцов (його піднесено до цього сану під час відправи), інше духовенство Цуманського, Ківерецького, Маневицького (Колківського) благочинь та із сусідньої Рівненської єпархії. Разом молилися голова Цуманської ОТГ Анатолій Дорощук, інші миряни.

Привітавши з першим престольним празником, високопреосвященний найперше подякував селянам за цей храм, за жертовну працю задля слави Божої: «Ви великі у ділах своїх», і це навіки.

Історія цього Божого дому буде багатогранною, зазначив владика. Багато хто долучатиметься до його розбудови, але ви перші, чиї імена впишуть в його історію і кому Господь поклав на душу збудувати тут храм.

Церковними відзнаками архіпастир нагородив чимало парафіян: їм вручено медалі «За жертовність» і благословенні грамоти.

Чин заснування церкви та поставлення хреста відправлено три роки тому. Як повідомив о. Ігор, раніше в цьому невеликому селі, що на межі Волинської та Рівненської єпархій, Божого дому не було.

13 травня 2021 р. Інші новини за рубриками: Цуманський деканат, Священик Ігор Літвінцов, Протоієрей Тарас Манелюк, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери