Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниМанелюк Тарас, протоієрейПоблизу Олики освятили пам’ятний знак борцям
Новини

Поблизу Олики освятили пам’ятний знак борцям

12 травня 2019 р. Відкриття оновленого меморіального знаку загиблим у різні роки мешканцям села Залісоче Цуманського деканату. Кадр із відео Михайла Мороза. У селі Залісоче Цуманського деканату відкрили оновлений меморіальний знак загиблим у різні роки односельчанам. Чин освячення очолив благочинний протоієрей Тарас Манелюк.

Після освячення о. Тарас звернувся до присутніх нагадавши, що українці гинули не лише в роки Другої світової війни. Під час радянської влади їх розстрілювали, вивозили до Сибіру.

І сьогодні наші брати та сестри гинуть, захищаючи рідний край від російського агресора. Саме їхня кров взиває до нас аби ми пам’ятали їх жертву, і не лише просили Бога за їхнє упокоєння, а й продовжили будувати незалежну Україну.

Разом із деканом молилися настоятель парафії Вознесіння Господнього сусіднього селища Олика священик Ігор Літвінцов, інше духовенство Цуманського та Ківерецького благочинь, представники влади та громадськості.

Пам’ятник загиблим односельчанам установили на місці колишнього обеліска слави. Проте з часом він потребував реставрації. Так з ініціативи місцевого жителя Володимира Дейни вирішили оновити меморіальний знак та доповнити пам’ятною дошкою загиблих в україно-російській війні.

16 травня 2019 р. Інші новини за рубриками: Цуманський деканат, Протоієрей Тарас Манелюк
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери