Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниМакарій (Дядюсь), ієромонахОсвячено хрести на храм у Волновасі
Новини

Освячено хрести на храм у Волновасі

Під час чергової поїздки військових капеланів на Схід у м. Волноваха Донецької єпархії відбувся чин освяти накупольних хрестів, які встановлять на церкву Святителя Миколая Чудотворця. Її будують тут у пам’ять про загиблих волинських воїнів 51-ї бригади.

Відправили богослужіння: митрополит Луцький і Волинський Михаїл, архієпископ Донецький і Маріупольський Сергій, єпископ Слов’янський Всеволод, луцький районний декан протоієрей Володимир Присяжнюк, інші військові священики, духовенство Донецької єпархії. У молитві взяв участь благочинний монастирів нашої єпархії архімандрит Константин (Марченко) з братією Свято-Миколаївського монастиря, що в с. Жидичин Ківерецького деканату.

Нагадаємо, заснування Божого дому у Волновасі відбулося 21 грудня 2016 р. теж за участі владики Михаїла. Розпочався збір пожертв на спорудження. У травні цього року заклали капсулу у вигляді Луцького замку в підмурівок майбутньої святині. Опікується волноваською парафією волинський ієромонах Макарій (Дядюсь).

У рамках візиту наше духовенство відвідало дитячі садки, будинки творчості, навчальні заклади у Волновасі, Красногорівці та Мар’їнці. Напередодні свята Миколая Чудотворцядітворі привезли іграшки, українські книжки, канцелярські предмети та солодощі. Побували й у військових частинах, передавши бійцям теплий одяг і продукти.

Командування підрозділів нагородило наших капеланів відзнаками за постійну духовну опіку та волонтерську діяльність.

18 грудня 2017 р.
Інші новини за рубриками: Благодійність, Деканат монастирів, Капеланська служба єпархії, Архімандрит Константин (Марченко), Ієромонах Макарій (Дядюсь), Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, Протоієрей Володимир Присяжнюк
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери