Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниЛуцький районний деканатЗвірів: перший візит архієрея (оновлено)
Новини

Звірів: перший візит архієрея (оновлено)

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл уперше очолив Божественну літургію в парафії Воскресіння Господнього цього села Луцького районного деканату.

У третю неділю після П’ятдесятниці разом із високопреосвященним молилися: декан Свято-Успенського округу протоієрей Андрій Мовчанюк, настоятель священник Андрій Синчина, інше духовенство. Благословенними грамотами владика нагородив активних парафіян.

У слові владика зазначив, що людина приходить у цей світ за промислом Божим, вона створена за образом і подобою Божою. Це означає, що вона важлива у світі, хоча не все залежить від неї, але вона важлива. «Я з Богом можу все», – говорить апостол Павло. Коли чуємо «раб Божий», то це означає, що з любов’ю до Бога виконуємо Його заповіді. Так говоримо і про чоловіка, який має піклуватися про дружину, бо вона створена «з його ребра». Таке завдання чоловіка і правильні стосунки.

Людина завжди повинна жити по совісті. Вона за своєю суттю є носієм добра і правди. Але гріховність часто відштовхує її від правди. Тож варто любити себе, інших, єднатися навколо Христа і церкви.

Воскресенська дерев’яна церква заснована, ймовірно, в ХІХ ст. Біля храму прибудована триярусна дзвіниця. У XVІ ст. селом Звірів (у документах зустрічається інша назва – Звіріво) володіла фундаторка Почаївської лаври Анна Гойська.

У квітні цього року православна громада, яка об’єднує вірних в селах Звірів, Олександрія і Новокотів, вийшла з юрисдикції московського патріархату й возз’єдналася з Православною церквою України. На загальних зборах парафії майже всі підтримали таку пропозицію. Тодішній настоятель, на жаль, вирішив зберегти вірність російській церкві, тож нині він тут уже не служить.

4 липня 2022 р. Інші новини за рубриками: Луцький районний деканат, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, Протоієрей Андрій Мовчанюк
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери