Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниЛуцький районний деканатХор «Кредо» – серед переможців Міжнародного конкурсу в Литві
Новини

Хор «Кредо» – серед переможців Міжнародного конкурсу в Литві

Співці луцької парафії Холмської ікони Божої Матері успішно взяли участь у ХХІІ Міжнародному хоровому конкурсі ім. Стасиса Шимкуса в Литві.

Як повідомила художній керівник і регент хору Катерина Токало, захід (International Stasys Šimkus Choir Competition), організований Хоровим товариством «Вівтар» (Chorinė Bendrija «Aukuras»), проходив у м. Клайпеда 12–15 травня.

Волиняни виступили в категорії «Е» – «Церковні хори». Вони представили чотири твори українських, американського і литовського композиторів. Обов’язковим було виконання молитви «Свят» («Sanctus») Вацловаса Аугустінаса. Відбір на конкурс здійснювали за результатами перегляду виступів хору через аудіо- та відеоматеріали.

У конкурсі взяли участь 29 хорів з Литви, Латвії, Естонії, Америки, інших частин світу.

15 травня відбулося нагородження учасників і заключний концерт переможців. Хор «Кредо» посів ІІІ місце з дипломом І ступеня. На завершення колективи з різних країн зробили світлину з українським прапором на підтримку України, що чинить опір у війні, яку розпочала росія.

Окрім конкурсних виступів, лучани дали ще декілька концертів для мешканців Клайпеди.

Конкурс ім. Стасиса Шимкуса проводиться з 1976 року. Він славиться багатими традиціями, історією та відкритий для участі колективів з усього світу. Цьогоріч гран-прі присуджено музичному колективові університету «Брігама» (США).


18 травня 2022 р.
Інші новини за рубриками: Кафедральний собор Святої Трійці в Луцьку, Луцький районний деканат
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери