Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниЛуцький районний деканатЛучиці: перший візит архієрея
Новини

Лучиці: перший візит архієрея

14 червня 2020 р. У Лучицях. Світлина інофрмаційної служби єпархії.

У неділю всіх святих митрополит Луцький і Волинський Михаїл уперше відвідав парафію Святої Трійці в цьому селі Луцького районного деканату з нагоди нещодавнього храмового свята й очолив Божественну літургію.

З високопреосвященним служили декан протоієрей Володимир Присяжнюк, настоятель протоієрей Олександр Литвяк, духовенство цього благочиння та Рівненської єпархії. А з-поміж парафіян молилися: голова Боратинської ОТГ Сергій Яручик, староста Промінської сільради Вікторія Косарук, жертводавець Юрій Цейко.

Привітавши зі святом, керуючий єпархією нагадав, що сьогодні – день ангела кожного із нас. Ми духовно поєднані з усією церковною спільнотою, на небі й на землі. Називаючи когось або щось із релігійної сфери і зосереджуючись на певних думках, ми очікуємо благодаті Духа Святого. Таким чином і названо цей храм – на честь Святої Трійці.

Ми є дітьми своїх батьків, тож генетично з ними пов’язані й до церкви вони нас привели. А діти – це «батьки плюс прогрес». Духом наших батьків є наш храм, нагадав архієрей. Тож чи відповідаємо ми цьому духові? Батьки завжди цікавляться нашими справами. Так само і Бог нас запитує про справи: чи ми молилось Йому, чи працюємо над собою? Людина на землі й на небі хоче бути щасливою. Це закладено в нашій душі. Але ми повинні усвідомити, що потрібно ходити до церкви, старатись не пропускати богослужінь. Владика знову закликав кожного навчитися любити себе (ідеться, звичайно ж, не про егоїзм), бути охайними, прибирати довкілля, не піддаватися різним психозам і паніці та пам'ятати про мету свого життя – й тоді все буде добре, з Божою поміччю.

На завершення владика відзначив настоятеля черговою священницькою нагородою, активних парафіян – благословенними грамотами.

Свято-Троїцьку церкву в Лучицях побудували у 1789 році стараннями поміщика Осипа Ярошинського і місцевих селян. Вона була дерев’яна, з дерев’яною дзвіницею. У 1906 році на цьому ж місці звели новий храм, схожий на корабель. Минулого року громада звернулася в духовну консисторію з проханням зміни юрисдикцій та об'єднання з ПЦУ.

16 червня 2020 р. Інші новини за рубриками: Луцький районний деканат, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, Протоієрей Володимир Присяжнюк
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери