Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниЛуцький районний деканатУ Рованцях побудують каплицю
Новини

У Рованцях побудують каплицю

7 липня 2019 р. В с. Рованці Луцького районного деканату. Світлина інформаційної служби єпархії Митрополит Луцький і Волинський Михаїл освятив хрест, установлений на березі Стиру, де постане водосвятна божниця, на парафії Великомученика й цілителя Пантелеймона с. Рованці Луцького районного деканату.

Богослужіння, яке провели в день Різдва Йоана Хрестителя, відбулося навпроти луцького міського пляжу в Центральному парку.

В архієрейському слові владика нагадав про давню традицію освячувати воду на Стиру неподалік княжого Луцька. Деякий час цей звичай було занедбано, але нині він відновлюється. Ця територія називалася Княжі луки, розповідає архієрей. Від Луцька, навпроти замку, існувала паромна переправа, яка давала можливість жителям міста випасати тут худобу. Пізніше ці луки були розділені між парафіями. Потім земля була колгоспна. Тепер її поділили на приватні ділянки. Проте давня традиція освячувати на цьому місці воду відроджується.

Високопреосвященний висловив упевненість, що на свято Богоявлення на Стир вирушатимуть уже два хресні ходи – від кафедрального собору Святої Трійці та від храму в Рованцях. Береги річки об’єднаються спільною молитвою.

Разом із митрополитом Михаїлом служили головний військовий капелан єпархії протоієрей Михайло Бучак, настоятель парафії протоієрей Сергій Коць, інше духовенство Луцького районного благочиння.

Храм Великомученика і Цілителя Пантелеймона у цьому селі засновано у 1898 році, у 1900-му освячено.

8 липня 2019 р. Інші новини за рубриками: Луцький районний деканат, Протоієрей Михайло Бучак, Протоієрей Сергій Коць, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери