Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниЛуцький районний деканатВ Зміїнці освячено новий іконостас
Новини

В Зміїнці освячено новий іконостас

25 грудня 2018 р. У Зміїнці. Світлина інформаційної служби єпархії.

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл очолив Божественну Літургію та звершив чин освячення іконостаса у храмі Преображення Господнього с. Зміїнець Луцького районного деканату.

Про це інформаційній службі єпархії повідомив настоятель парафії протоієрей Володимир Лозинський. Разом із владикою служили декан протоієрей Володимир Присяжнюк, духовенство цього благочиння та з Рівненської єпархії.

Високопреосвященний у проповіді розповідав про Ісуса Христа. Колись одні люди вірили, що має прийти Месія, інші не вірили. Першою істиною того, що Христос прийшов, є Різдво Сина Божого, другою – страждання Його. Не всі визнавали народженого Ісуса Спасителем. Такими були юдеї, бо вони не бачили тих знамень, які Господь дав. Ми ж, християни, віримо в народження Ісуса як Месії.

Стосовно дати святкування Різдва митрополит зазначив, що число не має віросповідного значення. Важливо, чи ми приймаємо Христа в своє серце, чи ні. У Євангелії нічого не сказано про конкретну дату народження Богонемовляти. Ми повинні мати чисте серце, бо тільки «блаженні чисті серцем Бога побачать». Також архієрей закликав вірити у все хороше, бо, як мовиться, словам властиво матеріалізовуватись. Як думаєш лише добре, то добре і буде.

Керуючий єпархією подякував парафіянам за пожертви, завдяки яким створено цей іконостас, різьблений із дерева. Його виготовили майстри з Рівного, образи малював іконописець зі Львова. Установили іконостас у храмі восени минулого року, але тоді він був ще не довершений.

Із парафіянами молились намісниця жіночого монастиря Покрови Пресвятої Богородиці, що в с. Тростянець Ківерецького благочиння, ігуменя Марія (Ігнатенко) з сестрою Галиною.

26 грудня 2018 р. Інші новини за рубриками: Луцький районний деканат, Протоієрей Володимир Лозинський, Ігуменя Марія (Ігнатенко), Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, Протоієрей Володимир Присяжнюк
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери