Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниЛуцький районний деканатПромінь: освячено стелу борцям за волю України
Новини

Промінь: освячено стелу борцям за волю України

17 жовтня 2018 р. Освячення стели борцям за волю України в с. Промінь Луцького районного деканату. Світлина інформаційної служби єпархії Митрополит Луцький і Волинський Михаїл освятив пам’ятний знак загиблим бійцям УПА в с. Промінь Луцького районного деканату.

У слові архієрей зауважив: «Ці встановлені меморіальні дошки – це нагадування нам про нашу історію... Це не імена чужих нам людей». Це люди, вчинки яких нам пояснюють, як потрібно любити свою Батьківщину і з плином часу не повторювати помилок. Адже це не шкільні уроки, на яких повторення є засвоєнням матеріалу, це – людські жертви, пояснює владика. Тому ми встановили ці дошки, як нагадування, аби завжди пам’ятати про цих героїв та їх вчинки.

Разом із високопреосвященним молилися луцький районний декан протоієрей Володимир Присяжнюк, настоятель місцевої парафії Архістратига Михаїла протоієрей Володимир Дрозд, інше духовенства благочиння, ветерани ОУН-УПА, представники влади та громадськості.

18 жовтня 2018 р. Інші новини за рубриками: Луцький районний деканат, Протоієрей Володимир Дрозд, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери