Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниЛуцький міський деканатКеруючий єпархією очолив храмове свято на Черничах
Новини

Керуючий єпархією очолив храмове свято на Черничах

27 листопада 2018 р. Престольне свято у храмі на честь апостола Филипа у Луцьку. Світлина інформаційної служби єпархії. У день апостола Филипа з нагоди престольного празника церкви, що в обласному центрі (район вул. Чернишевського), Божественну Літургію очолив митрополит Луцький і Волинський Михаїл.

Радість свята розділили також канцлер єпархії протоієрей Микола Цап, настоятель парафії протоієрей Володимир Вакін (ректор Волинської православної богословської академії), інше місцеве духовенство.

У проповіді владика порівняв цю громаду з апостолами, які приносять благу вістку, всюди прославляючи Творця: «До Божого дому ми сьогодні прийшли з радістю, а вийти з нього повинні апостолами ХХІ століття. Це і є благочестя».

Після свята апостола Филипа починається Різдвяний піст (Пилипівка), а за ним – Різдво Господа нашого Ісуса Христа. Маємо дякувати Богові за кожну прожиту хвилину: і за радість, і за скорботи, сказав високопреосвященний.

Торкаючись оголошення воєнного стану на частині території країни, архієрей закликав не боятися, адже фактично він триває вже понад чотири роки. Наша місія – саме тут, в Україні, жити, трудитись і славити Бога, а не шукати іншого місця. Архієрей побажав миру, Господнього благословіння усій країні й зокрема цій місцевості.

Владика відзначив єпархіальними грамотами активних парафіян за значний внесок у життя Церкви; Олексієві Абрамчуку та Юрієві Онищуку вручив нагороди за порятунок чоловіка, що стрибнув із моста в річку.

Вихованці недільної школи подарували митрополитові різдвяні іграшки ручної роботи.

28 листопада 2018 р. Інші новини за рубриками: Луцький міський деканат, Протоієрей Володимир Вакін, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери