Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниЛуцький міський деканатАфонські реліквії подарували храмові в Луцьку
Новини

Афонські реліквії подарували храмові в Луцьку

З благословення митрополита Луцького і Волинського Михаїла настоятель парафії Іова Почаївського, що в обласному центрі, священик Олександр Вронський у складі паломницької групи здійснив подорож до святинь Греції.

З гори Афон, як повідомив душпастир у «Фейсбуці», він привіз копії чудотворної Ватопедської ікони «Відрада» («Утішення») та пояса Пресвятої Богородиці, а парафіянин Олександр Кравченко – ікону Пантелеймона Цілителя. Їх вони подарували церкві.

28 жовтня у храмі Іова Почаївського під богородичні співи парафіяни зустрічали ці святині. Прибули також настоятель луцького Хрестовоздвиженського братського монастиря ігумен Никодим (Смілий) із братією. Хресною ходою учасники відправи обійшли навколо Божого дому.

«Відрада, або Утішення» – так іменується одна з найшанованіших ікон Божої Матері на Афонській горі. Її ще називають Ватопедською, оскільки знаходиться цей образ у Ватопедському монастирі. На іконі Богоматір зображена повернутою обличчям до правого плеча. Згідно з переданням, у 807 році Пресвята Діва звернула Своє обличчя до ігумена монастиря, який стояв на молитві біля святої ікони. Богородиця попередила його про намір розбійників пограбувати монастир. Ігумен вжив запобіжних заходів, і обитель була збережена. День вшанування ікони – 3 лютого.

30 жовтня 2018 р.
Інші новини за рубриками: Паломництво, Луцький міський деканат, Священик Олександр Вронський
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери