Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниЛозовицький Василь, священикЗавершився рік 400-літнього ювілею Луцького братства
Новини

Завершився рік 400-літнього ювілею Луцького братства

29 березня 2018 р. Під час урочистостей з нагоди завершення року 400-літнього ювілею Луцького братства. Світлина інформаційної служби єпархії

З нагоди цієї події у Волинському краєзнавчому музеї відбулися урочистості, у яких взяли участь канцлер єпархії протоієрей Микола Цап, настоятель луцької парафії Воздвиження хреста Господнього протоієрей Василь Клочак та викладачі Волинської православної богословської академії протоієрей Василь Лозовицький і священик Роман Кобрій.

Під час заходу о. Микола передав благословіння митрополита Луцького і Волинського Михаїла та висловив подяку всім, хто долучився до заходів, присвячених ювілею Чеснохресного братства, які пройшли протягом цього часу. Також канцлер зауважив, що наше братство є одним із найдавніших, яке постало, зокрема, щоб зберегти православну віру. На завершення душпастир побажав усім Божого благословення на подальшу працю.

У рамках урочистостей відбилися презентація музейного збірника матеріалів Міжнародної наукової конференції «Луцьке Хрестовоздвиженське братство – інституційний розвиток та місце в суспільному русі України та Білорусі», ознайомлення з новою атрибуцією нотолінійного рукопису першої половини XVII ст., який створювався спеціально для луцької монашої обителі, тощо.

Раніше інформаційна служба єпархії повідомляла, що з нагоди 400-ліття в Луцьку відбудуться заходи. Зокрема, розпочався ювілей із Відправи у храмі Воздвиження хреста Господнього, яку очолив владика Михаїл.


29 березня 2018 р. Інші новини за рубриками: Мирянські організації, Протоієрей Василь Клочак, Священик Роман Кобрій, Священик Василь Лозовицький, Протоієрей Микола Цап
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери