Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниЛюбешівський деканатАрхіпастирський візит у Любешів
Новини

Архіпастирський візит у Любешів

У Світлий вівторок митрополит Луцький і Волинський Михаїл очолив Божественну літургію у храмі Вознесіння Господнього цього селища.

Промовляючи «Христос воскрес!», владика зазначив, що не всі розуміють значення цих слів. Для одних – це свято, вихідний, для інших – завершився піст… Світле Христове Воскресіння – це подія над подіями. Її ми не можемо вмістити. Як може мертва людина ожити? Питання життя і смерті – це прості істини, які ставимо перед собою. Воскресіння Христове – для нас і страх, і радість. Адже буде «воскресіння мертвих і життя майбутнього віку», тож після завершення нашого земного шляхуі не пропадемо. Все зроблене нами матиме сенс у майбутньому.

Архієрей радить тим, хто не розуміє, як правильно жити: треба жити по совісті. І тоді знатимемо, що означає «смертю смерть подолав».

Світле Христове Воскресіння дуже актуальне сьогодні, коли бачимо багато смертей. А що ж далі? Розуміючи, що буде далі, з'явиться сенс життя, бо людина не помирає, а скорбота – скороминуча. Віримо, що Христос воскрес.

Із владикою служили: любешівський декан і настоятель громади протоієрей Юрій Устимчук, духовенство цього і Маневицького благочинь.

Опісля звершили чин поставлення хреста під будівництво майбутнього монастиря в с. Люб’язь.

Церква Вознесіння Господнього досить нова. У 2001 р. відбулося освячення наріжного каменя, який звершив тодішній митрополит Луцький і Волинський Яків (Панчук); 2004 р. керуючий єпархією, тоді ще єпископ Михаїл (Зінкевич) освятив храм.

27 квітня 2022 р. Інші новини за рубриками: Любешівський деканат, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, Протоієрей Юрій Устимчук
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери