Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниЛіпчик Віктор, протоієрейШепель: судова тяганина
Новини

Шепель: судова тяганина

Кадр із відео 12 каналу Громада Успіння Пресвятої Богородиці в цьому селі Луцького районного деканату провела збори-мітинг.

Миряни зібралися після Богослужіння, аби захистити свої права. Два роки тому парафія вирішила змінити юрисдикцію, але тодішній настоятель протоієрей Микола Іллюк не підтримав цього почину. Тоді віряни влаштували збори, зібрали підписи та звернулися до Управління єпархії з проханням возз’єднатися із Православною церквою України, вийшовши з Московського патріархату.

Отець Микола подав до суду два позови щодо скасування нових реєстрації та статуту. Інша справа стосується церковного будинку, в якому живе колишній очільник громади й не звільняє його.

Під час судових засідань, як розповідають мешканці села, представники МП часто говорять неправду. Проте парафіяни ПЦУ налаштовані рішуче й обіцяють наступного разу влаштувати мітинг під стінами суду, якщо їх права не захищатимуть.

Як розповів теперішній настоятель протоієрей Віктор Ліпчик, судовий процес постійно затягується саме через позивачів. Сам о. Микола на засідання двічі не з’явився, а його адвокат постійно знаходить деталі, аби затягнути роботу.

За словами юрисконсульта єпархії Юлії Спіріної, о. Микола подає позови до суду, щоби визнати право на майно, яке належить громаді. Сам на засідання не з’являється, що дає суду право закрити справу без винесення рішення. Після того позивач знову подає до суду.

Хоча це затягування є неприємним, проте громада готова посили боротьбу й закликає підтримати її у цьому.

24 червня 2021 р.
Інші новини за рубриками: Луцький районний деканат, Протоієрей Віктор Ліпчик
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери