Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниЛіпчик Віктор, протоієрейВладика відвідав парафію у Шепелі
Новини

Владика відвідав парафію у Шепелі

4 серпня 2019 р. Церква Успіння Пресвятої Богородиці с. Шепель Луцького районного деканату. Світлина інформаційної служби єпархії. Митрополит Луцький і Волинський Михаїл очолив Божественну Літургію у храмі Успіння Пресвятої Богородиці с. Шепель Луцького районного деканату. Архієрей вперше відвідав цю парафію після її переходу до ПЦУ.

Під час проповіді високопреосвященний подякував громаді за любов до Батьківщини й наголосив, що тепер парафіяни, скинувши ярмо духовного рабства, стали справжніми господарями на своїй землі. Так, на завершення Богослужіння, владика вручив благословенну грамоту громаді цього храму.

Із митрополитом служили луцький районний декан протоієрей Володимир Присяжнюк, настоятель парафії Віктор Ліпчик, інше духовенство. Разом з усіма молилася й староста села Леся Новосад.

Вперше село згадується у літописі 1097 року. Тоді воно мало назву Шеполь. Сам же ж храм побудований у 1780 році. Церква – дерев’яна.

Як ми повідомляли раніше, у лютому цього року громада звернулася до управління єпархії з проханням про зміну юрисдикції.

5 серпня 2019 р. Інші новини за рубриками: Луцький районний деканат, Протоієрей Віктор Ліпчик, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, Протоієрей Володимир Присяжнюк
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери