Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниЛевочко Михайло, священикЧи можуть бути разом Київський і Московський Патріархати?
Новини

Чи можуть бути разом Київський і Московський Патріархати?

Церкви Київського і Московського Патріархатів у Ковелі. Світлина з сайта Рravda.com.ua Шукаючи відповідь на це питання, журналісти «Української правди» побували, зокрема, в Ковелі, де дві церкви різних юрисдикцій зовсім поруч. Що з’ясували – у статті на Pravda.com.ua.

Протоієрей Василь Мичко, настоятель собору Благовіщення Пресвятої Богородиці – одного з цих двох храмів, – вважає, що єдина помісна Українська Православна Церква мала б постати разом із проголошенням незалежності України. Тоді не було б такого розділення. На жаль, так не склалося, і саме Церква МП в Україні стала першою, хто агітував за «Русский мир».

Душпастир переконаний: ділити нам немає чого і більшість священнослужителів Західної України готові до об’єднання. Але, звісно, є агенти Кремля, які, за словами о. Василя, «і руки не подадуть». Для мирян же визначальною може бути позиція свого духівника, до якого вони прислухаються.

Клірик Благовіщенського собору священик Михайло Левочко розповів, що гострого конфлікту між громадами-сусідами немає. Особисто він готовий єднатися з УПЦ (МП), якщо буде єдина Помісна Церква. Але лише в тому випадку, коли парафії УПЦ (МП) повністю відійдуть від Москви, а об’єднану Церкву очолить ієрарх із проукраїнською позицією.

Повністю прочитати публікацію можна – ось тут.

3 травня 2018 р.
Інші новини за рубриками: Міжконфесійні контакти, Священик Михайло Левочко, Протоієрей Василь Мичко
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери