Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниЛехкобит Віталій, протоієрейВладика відвідав ковельську парафію Святого Володимира
Новини

Владика відвідав ковельську парафію Святого Володимира

2 серпня 2020 р. Церква Рівноапостольного князя Володимира в Ковелі. Світлина інформаційної служби єпархії

У день особливого вшанування пророка Іллі митрополит Луцький і Волинський Михаїл відправив першу архієрейську літургію у храмі Рівноапостольного князя Володимира в Ковелі, яка нещодавно святкувала престольний празник.

У проповіді архієрей нагадав про силу нашої думки. Адже часто ми лише подумаємо, що варто подзвонити до когось, як той відразу телефонує до нас. Це відбувається через Божий промисел, пояснює владика Михаїл. Так само і з храмом. Ви подумали, що його потрібно збудувати, і вже сьогодні у вас є своє місце зустрічі з Богом. «Ваші імена – не лише залишаться в людській пам’яті, а вони вже записані на небесах», – стверджує керуючий єпархією.

До спільної молитви долучилися декан Свято-Димитрівського округу Ковельського благочиння протоієрей Анатолій Александрук, настоятель парафії протоієрей Віталій Лехкобит, інше місцеве духовенство, активні парафіяни і жертводавці, зокрема, директори ТзОВ «Ковельсільмаш» Микола Заїкін та ТзОВ «Волинь-Кальвіс» Анатолій Понікарчук.

На завершення Богослужіння митрополит вручив нагороди: медаль «За жертовність» – благодійнику Вадимові Кужелю та благословенні грамоти – активним членам громади Людмилі Микитюк, В’ячеславу Гаврилюку, Ользі Омельчук, Інні Антонюк, Мирославі Сімішкур.

Парафію Святого Володимира в Ковелі зареєстровано у 1998 р. Через рік тодішній митрополит Луцький і Волинський Яків (Панчук) освятив місце під храм. Тут звели капличку, у якій довгий час молилися парафіяни. У 2004 році розпочали будівництво церкви, яке ще триває. Проте на великі свята панотцівже служить у цьому Божому домі. Вперше тут відслужив і владика Михаїл.

3 серпня 2020 р. Інші новини за рубриками: Ковельський деканат, Протоієрей Анатолій Александрук, Протоієрей Віталій Лехкобит, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери