Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниЛедвовк Сергій, протоієрейСвященик закликав садити живі квіти на могилах
Новини

Священик закликав садити живі квіти на могилах

Назадовго до Провідної неділі настоятель парафії Святої Трійці в с. Тростянець Ківерецького деканату протоієрей Сергій Ледвовк звернувся до вірних із проханням не нести штучні квіти на кладовища. Про це священик написав на своїй сторінці у «Фейсбуці».

Зокрема, о. Сергій пояснив, що цей «квітковий тимчасовий „рай“ у скорому часі знову опиниться на звалищі». Душпастир наголосив, що «спочилим потрібна наша молитва, пам’ять і шана», а не «відмітка» у вигляді штучних квітів.

Тому панотець закликав висадити живі квіти на могилах. «Уявімо собі великий міський цвинтар – і жодного штучного вінка, на кожній могилі – висаджені кущики, плетіння барвінку, невеличкі деревця, ароматні квіти і невимовна радість спочилих душ, які дякують за любов і шану кожній людині! Ось це і буде наче земний Рай, який нагадуватиме про майбутній небесний Рай, до якого ми всі покликані! Зробимо?» – звертається о. Сергій.

Торік у цій же соцмережі настоятель парафії Великомученика й цілителя Пантелеймона в Люблинці Ковельського районного благочиння протоієрей Матвій Олійник також закликав не приносити на могилки «гори мертвих букетів».

31 березня 2018 р.
Інші новини за рубриками: Протоієрей Сергій Ледвовк, Протоієрей Матвій Олійник
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери