Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниКовельський деканатВладика Михаїл відвідав парафію і лікарню в Ковелі
Новини

Владика Михаїл відвідав парафію і лікарню в Ковелі

23 травня 2021 р. У Ковелі. Світлини інформаційної служби єпархії.

Митрополит Луцький і Волинський уперше очолив Божественну літургію в ковельському храмі Преображення Господнього та побував у місцевому медзакладі.

Разом із високопреосвященним у церкві служили: старший декан протоієрей Іван Бонис, благочинний Благовіщенського округу протоієрей Василь Мичко, священник Василь Скулинець і настоятель цієї громади протоієрей Ростислав Дідух.

У проповіді високопреосвященний зазначив: завдяки Воскресінню Христовому радість спасіння людей здійснилася, бо «Христос воскрес із мертвих, смертю смерть подолав і тим, що в гробах, життя дарував». Чому ж наголошуємо на «смерті»? У земному розумінні нас лякає розлука з людиною, яка недавно була живою. Але в розумінні релігії людина не зникає, це лише перехід з одного виміру до іншого. І ми відчуваємо зв’язок із нашими спочилими родичами через любов до них та віримо, що вони з нами поруч. Адже Бог – є любов. Через любов до Бога, через Божу любов ми не сумуємо, а вже радіємо. Навіть у заупокійній молитві «Вічная пам'ять» про це співають. Коли хтось відходить, це не кінець, а лише продовження. На завершення керуючий єпархією побажав любити себе й ближніх і щоб Божественна любов була з усіма постійно.

Церковними відзнаками владика нагородив активних парафіян, черговою священничою – отця Василя Скулинця.

Опісля архіпастир із духовенством відвідав Ковельське міськрайонне територіальне медичне об'єднання, освятив кабінет його генерального директора Валентина Вітра й оглянув приймальне відділення.

25 травня 2021 р. Інші новини за рубриками: Ковельський деканат
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери