Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниКонстантин (Марченко), архімандритУ Луцьку відзначили 10-ліття монастиря
Новини

У Луцьку відзначили 10-ліття монастиря

24 липня 2019 р. Божественна Літургія в домовому храмі Великомучениці Катерини луцького жіночого монастиря Святителя Василія Великого з нагоди 10-ї річниці відродження обителі і освяти престолу. Богослужіння очолює митрополит Луцький і Волинський Михаїл. Світлина інформаційної служби єпархії. Митрополит Луцький і Волинський Михаїл очолив Божественну Літургію у домовому храмі Великомучениці Катерини з нагоди 10-ї річниці відродження обителі і освяти престолу.

У проповіді архієрей нагадав про історію перебудови цього місця й наголосив, аби цей монастир продовжував своє існування, варто жити праведно і не грішити, тоді він наповнюватиметься молитвою і добрими справами на прославлення Господа.

Під час Богослужіння молилися декан монастирів єпархії архімандрит Константин (Марченко), намісник Братського Хрестовоздвиженського монастиря Никодим (Смілий), намісниця обителі ігуменя Анастасія із черницями, інше духовенство.

У XIII ст. на місці, де нині стоїть кафедральний собор Святої Трійці, діяв православний монастир Святителя Василія Великого. Протягом століть тут були різні сакральні споруди, різних церков. Проте стараннями владики Михаїла у цій будівлі, яка знаходиться одразу за Свято-Троїцьким собором було відновлено монастир.

Цього дня у 2009 р. тоді ще архієпископ Луцький і Волинський Михаїл освятив престіл домового храму цієї обителі на честь Великомучениці Катерини.

24 липня 2019 р. Інші новини за рубриками: Чернецтво, Деканат монастирів, Архімандрит Константин (Марченко), Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, Ієромонах Никодим (Смілий)
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери