Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниКонстантин (Марченко), архімандритАрхімандрит Константин (Марченко) закликає до нічної молитви
Новини

Архімандрит Константин (Марченко) закликає до нічної молитви

Архімандрит Константин (Марченко). Світлина з «Фейсбук» сторінки монастиря.

Нічне Богослужіння – важливий аспект духовного розвитку громади, переконаний декан монастирів єпархії і намісник жидичинської Свято-Миколаївської обителі.

Душпастир закликає вірян брати участь у полуношниці – службі про спомин нічної молитви Спасителя в Гефсиманському саду. Її відправу у храмі Святителя Миколая Чудотворця відновлено після 191-річної перерви. Буденну полуношницю тут розпочинають о 23.00.

«Участь у нічному Богослужінні брала не лише братія обителі, а й віряни з Жидичина та Луцька... Потрапити на такі Богослужіння може кожен бажаючий. Воно триває всього лиш 30–40 хв, але внутрішнє духовне натхнення після нього неоціниме», – пише о. Константин на своїй сторінці у «Фейсбуці».

Про потребу такої молитви архімандрит говорить: «Для мене і, переконаний, для багатьох вірян церква – це не меморіал християнству. Це місце, де збирається жива громада і творить спільну молитву! Справу спасіння власної душі і прослави Бога! І чим більше громада переживає цю духовну єдність, тим краще кожному осібно й усім, хто навколо такої живої общини».

Тому отець побажав вірянам позбавитися «радянської традиції православ’я» сповідатися і причащатися лише перед Пасхою, а до церкви ставитись, як до музею, що відчинений лише в неділю, а брати активну участь у житті громади, зокрема, й на нічних Богослужіннях.

До речі, щотижня опівночі з п’ятниці на суботу на скиту Святого Духа цього монастиря ченці служать Божественну літургію.

4 червня 2019 р.
Інші новини за рубриками: Чернецтво, Деканат монастирів, Архімандрит Константин (Марченко)
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери