Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниКлочак Василь, протоієрейУ Луцьку представили нову хоругву Хрестовоздвиженського братства
Новини

У Луцьку представили нову хоругву Хрестовоздвиженського братства

Відновлена хоругва братства

Напередодні Дня Державного Прапора України в Музеї історії Луцького братства відбулася презентація його відтвореної корогви.

Голова організації Андрій Бондарчук пояснив: оскільки не так давно відроджено її стару назву та затверджено новий статут, і хоругву потрібно було оновити. Дизайн розробили завідувач музею Олена Бірюліна та художник Микола Слатов. Її пошили насельниці жіночого монастиря Василія Великого, що в Луцьку.

Під час обговорення Андрій Іванович розповів про функціонування Братства на сучасному етапі та про ідею відтворення історичної братської інсигнії, а Олена Андріївна пояснила символіку розміщеного на хоругві історичного братського герба, походження та зміст інших її елементів.

На заході, в якому взяли участь, зокрема, намісник Хрестовоздвиженського чоловічого монастиря ієромонах Никодим (Смілий) та настоятель однойменної парафії протоієрей Василь Клочак, відбулося освячення нової корогви, а стару – передано у фонди Волинського краєзнавчого музею.

Потому пройшли чергові збори членів Братства.

24 серпня 2018 р.
Інші новини за рубриками: Мирянські організації, Луцький міський деканат, Андрій Бондарчук, Протоієрей Василь Клочак, Ієромонах Никодим (Смілий)
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери