Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниКапеланська служба єпархіїСтавитись до неповносправних за прикладом Христа
Новини

Ставитись до неповносправних за прикладом Христа

Віце-канцлер і старший капелан єпархії протоієрей Олександр Безкоровайний із благословіння митрополита Луцького і Волинського Михаїла побував на VIII Міжнародній науково-практичній конференції «Сучасний світ і незрячі: інклюзивна освіта, інтелектуалізація праці, активізація довкілля – запорука соціальної інтеграції осіб з інвалідністю». Захід відбувся в обласній раді.

У вітальному слові душпастир зазначив, що зміни «здорового суспільства» у ставленні до тих, хто не бачить, не чує, пересувається у візку й донедавна був на узбіччі соціального життя, треба вітати й усіма силами зміцнювати. Для послідовників Християнства то має бути не якась абстрактна доброта, а дієва, і не безстороння «толерантність», а поводження з тими братами і сестрами во Христі за прикладом Спасителя. Адже Ісус проявляв найбільшу людяність, коли зцілював «ізгоїв» – тяжкохворих і калік, яким за тодішніми правилами належало бути поза містом і поза табором.

Православна Церква, зазначив о. Олександр, покликана брати в цьому активну участь, розбудовувати цю ділянку євангелізації.

26 вересня 2018 р.
Інші новини за рубриками: Капеланська служба єпархії, Протоієрей Олександр Безкоровайний
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери