Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниКапеланська служба єпархіїУ Луцьку перепоховано воїна, вбитого в 2014 р.
Новини

У Луцьку перепоховано воїна, вбитого в 2014 р.

На рідній землі знайшов останній спочинок наш краянин військовослужбовець 51-ї ОБМР Юрій Лавренчук.

Призваний на військову службу в 2014-му, з серпня того ж року він вважався зниклим безвісти, але, як виявилося недавно, загинув в Іловайському котлі й був похований на кладовищі с. Парасковіївка Бахмутського району Донецької області. Тепер його прах привезено на Волинь і перепоховано.

Спершу, на бажання матері героя, загиблого відспівали в храмі Успіння Пресвятої Богородиці с. Старосілля Маневицького благочиння, звідки походить їхній рід. Хоча цей Божий дім належить до Московського Патріархату, військові капелани Київського Патріархату брали участь у чині похорону.

Потому домовину було привезено до Луцька. Тут біля дому полеглого наші священики відслужили заупокійну літію. Її очолив маневицький декан протоієрей Андрій Закидальський.

Відтак на Театральному майдані Луцька відбулася громадянська панахида по загиблому. Тут літію очолив митрополит Луцький і Волинський Михаїл. Він, зокрема, сказав: «На війні немає приємних моментів, лише горе. Є, щоправда, один приємний момент – це кінець війни і перемога. І завжди, коли приходив на нашу землю ворог, наші чоловіки ставали на захист рідної землі, на захист своїх матерів, жінок і дітей. Цей подвиг звершив і Юрій», – сказав керуючий єпархією.

Процесія із прахом пройшла центральною вулицею. Воїна перепоховали на Алеї почесних поховань міського кладовища поблизу с. Гаразджа.

19 вересня 2018 р.
Інші новини за рубриками: Церква і держава, Капеланська служба єпархії, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери