Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниКамінь-Каширський деканатОсвячено храм у Рудці-Червинській (оновлено)
Новини

Освячено храм у Рудці-Червинській (оновлено)

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл освятив престіл і всю церкву Великомучениці Варвари в цьому селі Камінь-Каширського деканату та очолив Божественну літургію.

Разом служили: декан протоієрей Володимир Мицько, настоятель священник Іван Оршуляк, інше духовенство цього та Луцького районного деканатів.

У слові високопреосвященний зазначив: коли Господь створив людину, вдихнув у неї життя – вона стала живою. Якщо вірні постійно моляться – значить живуть, релігійні, бо молитва – це живе спілкування з Живим Богом. Релігія – це відновлення зв’язку людини з Богом, бо цей зв'язок був втрачений ще в Раю. Тож завдяки приходу у світ Господа Ісуса Христа він відновлюється та укріплюється через святе причастя. За словами апостола Павла: «тепер не я живу, а живе у мені Христос». Якщо ми це визнаємо, то це і є відновлення первинного зв’язку Адама й Єви з Творцем. Храм Господній – це не стіни, а Тіло Христове і благодать Божа, що на престолі, каже архієрей. Тому до церкви ми ставимося з особливою пошаною і трепетом.

Людина живе стільки, скільки дихає. І ходить до храму стільки, скільки живе і спілкується з Творцем. Повинен бути постійний зв'язок із Богом, наголосив керуючий єпархією.

Черговою священничою відзнакою нагороджено душпастиря, архієрейськими благословенними грамотами – активних парафіян.

Цей Божий дім засновано близько шести років тому як каплицю. Коли громада почала збільшуватися, постало питання про його розширення, тоді добудували вівтар. Займався будівництвом перший настоятель (нині покійний) протоієрей Олександр Лосєв. Коли його не стало, роботу продовжив священник Антон Коростов. За словами теперішнього настоятеля о. Івана, зараз храм потребує ремонту.

15 травня 2023 р. Інші новини за рубриками: Камінь-Каширський деканат, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери