Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниКамінь-Каширський деканатАрхієрей відвідав парафію в с. Раків Ліс на Поліссі
Новини

Архієрей відвідав парафію в с. Раків Ліс на Поліссі

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл очолив Божественну літургію у храмі Благовіщення Пресвятої Богородиці в цьому селі Камінь-Каширського деканату.

Із високопреосвященним служили: канцлер єпархії протоієрей Микола Цап, декани, настоятель парафії протоієрей Микола Смолярчук, інше духовенство.

Владика привітав із днем народження настоятеля, який понад 30 літ служить у цій церкві, та побажав йому ще багато років служити Богові. Чергові церковні нагороди отримало достойне духовенство за пастирські труди.

У Раковому Лісі з 1783 р. існувала Благовіщенська церква, але в 1898-му згоріла, тому стараннями парафіян зведено нову й освячено 1914 р. За радянських часів Божий дім було закрито, проте жителі не дали зробити з нього склад, як по інших селах. Відновила діяльність святиня у 1983 році. Перше богослужіння відправили 25 грудня, в день святителя Спиридона Тримифунтського.

11 травня 2023 р. Інші новини за рубриками: Камінь-Каширський деканат, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, Протоієрей Микола Смолярчук, Протоієрей Микола Цап
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери