Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниКамінь-Каширський деканатЩе чотири парафії МП возз’єдналися з ПЦУ
Новини

Ще чотири парафії МП возз’єдналися з ПЦУ

Канцлер єпархії протоієрей Микола Цап повідомив про зарахування у Волинську єпархію Православної Церкви України громад, які покинули Московський Патріархат.

14 січня Свято-Троїцька парафія м. Берестечка на Горохівщині провела збори, на яких майже всі присутні проголосували за перехід до ПЦУ. Настоятель громади, на жаль, не підтримав це рішення.

Збори Свято-Миколаївської парафії с. Скобелка (Горохівський р-н) також ухвалили стати частиною Православної Церкви України.

Парафіяльні збори відбулися й у с. Брониця Камінь-Каширського району. Перед цим зібрано підписи щодо переходу до ПЦУ: цей намір підтримало понад 700 осіб. Проте 167 парафіян разом із настоятелем виявилися не готові до возз’єднання, тому для громади, яка увійшла до складу нашої єпархії, призначено нового панотця – священика Олега Мицька.

Виявила бажання влитися в ПЦУ й громада с. Нічогівка Маневицького району. В парафіяльних зборах взяли участь 107 людей, 101 з яких проголосував за перехід. Оскільки настоятель не захотів бути разом із громадою, сюди теж призначено нового душпастиря – священика Петра Лущинського.

23 січня 2019 р.
Інші новини за рубриками: Міжконфесійні контакти, Горохівський деканат, Камінь-Каширський деканат, Маневицький деканат, Протоієрей Микола Цап
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери