Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниКафедральний собор Святої Трійці в ЛуцькуНа фронті загинув син протоієрея Анатолія Заремби
Новини

На фронті загинув син протоієрея Анатолія Заремби

Воїн Олександр Заремба, син настоятеля парафії Пророка Іллі в с. Копачівка Рожищанського деканату (Луцький р-н), півтора року вважався зниклим безвісти.

Чин похорону відправили 1 січня в луцькому кафедральному соборі Святої Трійці. Богослужіння очолив митрополит Луцький і Волинський Михаїл. У відправі взяло участь духовенство Рожищанського благочиння.

Проповідь виголосив декан Свято-Михайлівського округу Рожищанського деканату протоієрей Микола Царик. Він підкреслив, що нашим обов’язком є достойно провести сьогодні в останню дорогу молоду людину, яка душу свою поклала за нашу свободу. Майже щодня ми хоронимо захисників. Тож молімося за них і пам’ятаймо їх.

Заремба Олександр Анатолійович народився 10 грудня 1999 року. Пішов служити з 18-ти років. Пройшов три роки АТО. З початком повномасштабного вторгнення московитів одразу був призваний на військову службу за мобілізацією на посаду зовнішнього пілота (оператора) безпілотних літальних апаратів взводу безпілотних авіаційних комплексів розвідувальної роти. Старший солдат загинув ще 8 квітня 2022 р. під час виконання бойового завдання поблизу населеного пункту Максимівка Миколаївської області. Майже дев’ять місяців про нього не було нічого відомо, оскільки територія знаходилася під окупацією. Після її звільнення потрібно було понад рік для ДНК-експертиз, аби ідентифікувати його особу. Похоронили героя в секторі військових поховань міського цвинтаря, що поблизу с. Гаразджа.

Висловлюємо щирі співчуття о. Анатолію та всім рідним полеглого захисника. Нехай милосердний Господь упокоїть його душу в Царстві Небесному!

2 січня 2024 р.
Інші новини за рубриками: Кафедральний собор Святої Трійці в Луцьку, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери