Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниКафедральний собор Святої Трійці в ЛуцькуВідспівали полеглого воїна Андрія Савчука
Новини

Відспівали полеглого воїна Андрія Савчука

У неділю 19-ту після П’ятдесятниці чин похорону в луцькому кафедральному соборі Святої Трійці очолив митрополит Луцький і Волинський Михаїл.

У проповіді високопреосвященний зазначив, що захисники щодня проливають свою кров за нашу віру й Вітчизну. І ця рана, яка постійно збільшується, виражається кількістю героїв за щасливе майбутнє. Війна не врозумляє наших ворогів, хоча вони називають себе християнами. Для них Божа заповідь «не вбий» неважлива, бо інакше б каялися. «Але чому це так? Може, вони не християни, може, взагалі лиш у людській подобі? Прийти на чужу землю – це не просто вкрасти у сусіда щось… Вони приходять лише знищувати всіх і все з ненавистю до самої людини. Тварина і та має поблажливість до собі подібних», – наголосив архієрей. Цей воїн віддав своє життя за Україну, за те, щоб ми щасливо жили тут, на нашій землі. І ми переможемо, бо відстоюємо правду.

Лучанин Савчук Андрій Миколайович, 1989 року народження, був призваний за мобілізацією до складу військової частини на посаду стрільця роти охорони. Загинув 8 жовтня під час виконання бойового завдання біля населеного пункту Кліщіївка Донецької області.

Похоронили героя на Алеї почесних поховань міського цвинтаря, що поблизу с. Гаразджа.

15 жовтня 2023 р. Інші новини за рубриками: Кафедральний собор Святої Трійці в Луцьку, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери