Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниКафедральний собор Святої Трійці в ЛуцькуСхилімо голови перед захисником Ігорем Козачуком
Новини

Схилімо голови перед захисником Ігорем Козачуком

Чин похорону в луцькому кафедральному соборі Святої Трійці очолив протоієрей Віталій Собко, голова інформаційно-видавничого центру єпархії.

Проповідь виголосив військовий капелан священник Дмитро Каленюк, що служив в одному батальйоні з полеглим. Звертаючись до скорботної родини свого побратима й до всіх присутніх, душпастир зазначив, що воїн був прикладом, як треба любити Батьківщину, і кожен на своєму місці має робити все задля перемоги. «Хто може взяти зброю, нехай бере зброю і йде стає в лави. Хто не може – нехай молиться. В окопі дуже сильно потрібна рука Господня, потрібен захист. І там це найбільше відчувається тому, що там відбуваються неймовірні речі», – наголосив о. Дмитро.

Лучанин Козачук Ігор Олександрович, 1973 року народження, був призваний на військову службу за мобілізацією до складу військової частини на посаду головного сержанта стрілецького взводу. Загинув 18 травня під час виконання бойового завдання поблизу населеного пункту Часів Яр Донецької області. Похоронили героя на Алеї почесних поховань міського цвинтаря, що біля с. Гаразджа.

24 травня 2023 р.
Інші новини за рубриками: Кафедральний собор Святої Трійці в Луцьку
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери