Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниКафедральний собор Святої Трійці в ЛуцькуВ єпархії провели день молитви за довкілля
Новини

В єпархії провели день молитви за довкілля

На завершення Богослужіння у кафедральному соборі Святої Трійці відправили молебень за збереження навколишнього середовища.

У проповіді митрополит Луцький і Волинський Михаїл нагадав про важливість берегти нашу землю. І ми говоримо не лише про чорноземи, а про всю природу, яку передамо нашим дітям. Адже якщо сьогодні я залишив сміття у лісі чи викинув на вулиці, завтра воно не зникне. Воно повернеться до нас у їжі й у воді, яку споживаємо, наголосив високопреосвященний. Тож не варто забувати про довкілля, бо наша земля – свята, це земля наших батьків. І ми повинні дбати про неї, якщо хочемо, щоб цей Господній дар у доброму стані дістався нашим дітям.

День молитви за довкілля – християнське екологічне свято, день молитви і відповідальності за створений Богом світ. Започатковане у 1989 році з ініціативи Вселенського Патріарха Димитрія І, який закликав увесь християнський світ до щорічної спільної молитви та практичних зусиль, спрямованих на порятунок природи.

Напередодні свята Митрополит Київський і всієї України Епіфаній звернувся до священнослужителів і вірних із проханням відзначати цей день (1 вересня, у церковне новоліття за новоюліанським календарем). Священний cинод Православної церкви України в 2019 р. постановив відзначати в найближчий недільний день після 1 вересня день молитви про захист навколишнього природного середовища.

5 вересня 2021 р. Інші новини за рубриками: Кафедральний собор Святої Трійці в Луцьку, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери