Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниКафедральний собор Святої Трійці в ЛуцькуВідспівали Олександра Огородніка
Новини

Відспівали Олександра Огородніка

28 жовтня в луцькому кафедральному соборі Святої Трійці провели у вічність відомого митця Олександра Огородніка.

Чин похорону очолив митрополит Луцький і Волинський Михаїл. Із ним співслужило духовенство головного храму єпархії.

У надгробному слові архієрей зазначив: «Церква має справу з духом людини, а культура, мистецтво – з її душею. Але як оцінити працю митця? Щоб належно оцінити велике, потрібен час. І видатні справи в цій галузі цінуються все дорожче – із часом. Люди такого масштабу рідко з’являються серед нас, і його праця матиме все більше значення із часом».

Олександр Огороднік народився 7 вересня 1947 року в с. Сірнички Локачинського району. Ще 15-річним став у своєму селі завклубом, був запрошений до Торчинського чоловічого хору. Цей колектив під його керівництвом перетворився на знаного популяризатора українського фольклору в нашій країні та по всьому світу.

Заслужений працівник культури, народний артист України, художній керівник і диригент заслуженого народного ансамблю пісні і танцю «Колос» удостоєний орденів «За заслуги» I–III ступенів. Овації безліч разів на всіх континентах лунали на його адресу. І після заупокійної служби, як це заведено на похоронах артистів, домовину з тілом раба Божого Олександра його колеги й шанувальники супроводили оплесками.

28 жовтня 2020 р. Інші новини за рубриками: Кафедральний собор Святої Трійці в Луцьку, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери