Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниКафедральний собор Святої Трійці в ЛуцькуЮвілей університету розпочали з молитви
Новини

Ювілей університету розпочали з молитви

У день 80-ліття Східноєвропейського національного університету ім. Лесі Українки студенти і викладачі подякували Богові за роки його історії.

Разом із митрополитом Луцьким і Волинським Михаїлом у кафедральному соборі Святої Трійці молилися: ректор Волинської православної богословської академії протоієрей Володимир Вакін, настоятель щойно зведеного університетського храму протоієрей Віктор Пушко, духовенство Троїцького собору, ректор СНУ Анатолій Цьось, представники викладачів і студентів вишу-ювіляра.

У душпастирському слові владика, наводячи приклади зі Священного Писання, наголосив, що навчання повинно бути «лицем до лиця», та привітав із визначною датою діяльності вузу. На завершення молебню всіх присутніх окропили свяченою водою.

Того ж дня високопреосвященний та згадані отці були учасниками урочистої академії, проведеної СНУ з нагоди цієї події. Архієрей закликав до вдячності Господу за можливість здобувати знання та використовувати їх на благо України.

1940 року в обласному центрі у колишньому сиротинці на околиці міста почав діяти перший на Волині вищий навчальний заклад – Луцький державний учительський інститут, попередник Східноєвропейського національного університету.

16 жовтня 2020 р. Інші новини за рубриками: Кафедральний собор Святої Трійці в Луцьку, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери