Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниКафедральний собор Святої Трійці в ЛуцькуРозпочинають навчальний рік з молитвою (оновлено)
Новини

Розпочинають навчальний рік з молитвою (оновлено)

2 вересня 2019 р. Під час урочистостей з нагоди свята першого дзвоника. Світлина інформаційної служби єпархії.

З нагоди Дня знань та початку нового навчального року священнослужителі єпархії взяли участь в урочистостях.

Зокрема, митрополит Луцький і Волинський Михаїл побував на святковому заході в гімназії № 4 ім. Модеста Левицького, що в обласному центрі. Архієрей відправив молитву перед початком навчального року разом із міським деканом протоієреєм Михайлом Онищуком і духовенством кафедрального собору Святої Трійці.

У слові високопреосвященний наголосив на важливості усвідомлення себе не лише учнем, а українцем та великою людиною. Адже серед нас немає кращих і гірших, ми всі однакові: ми є образ і подоба Божа, додав керуючий єпархією.

Традиційно свято першого дзвоника у цьому навчальному закладі провели в Центральному парку культури та відпочинку імені Лесі Українки.

У Волинській православній богословській академії навчальний рік розпочали з молитви. Молебень відслужили у домовому храмі ВПБА Всіх святих землі Волинської. Його очолив виконуючий обов’язки ректора протоієрей Ігор Скиба. Звернувшись до присутніх, душпастир закликав поставитись відповідально до набуття духовних знань для подальшого служіння Богу і людям у Церкві Христовій.

Третього вересня архієрей із соборними священнослужителями був на урочистості Луцького національного технічного університету. Після молебню за студентів і викладачів керуючий єпархією виголосив вітальне слово, звернувшись до першокурсників. Адже саме від них залежатиме, наскільки швидко та успішно розбудовуватимуть Україну, переконував архіпастир.

Шостого вересня відбулася святкове дійство посвяти першокурсників у СНУ імені Лесі України. Традиційно владика разом із капеланами цього закладу протоієреями Віктором Михалевичем і Віктором Пушком, а також духовенством кафедрального собору, відправив молебень біля головного корпусу вузу та окропив першокурсників.

6 вересня 2019 р. Інші новини за рубриками: Діти і молодь, Кафедральний собор Святої Трійці в Луцьку, Луцький міський деканат, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, Протоієрей Михайло Онищук
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери