Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниКафедральний собор Святої Трійці в ЛуцькуПроповідь архієрея: ставайте апостолами ХХІ століття
Новини

Проповідь архієрея: ставайте апостолами ХХІ століття

9 червня 2019 р. Проповідь митрополита Луцького і Волинського Михаїла на завершення Божественної Літургії у кафедральному соборі Святої Трійці. Кадр із відео єпархіальної телестудії «Собор».

Про місіонерство кожного християнина говорив митрополит Луцький і Волинський Михаїл під час проповіді на завершення недільної Божественної літургії у кафедральному соборі Святої Трійці.

Говорячи про стан апостолів напередодні П’ятдесятниці, архієрей пояснив, що вони перебували в скорботі, що вже не побачать свого Вчителя, але мали велику віру в серці. Тому Господь і зіслав на них Святого Духа, аби Його учні проповідували віру Христову, стверджує високопреосвященний.

Владика провів паралель із нашим часом. Пам’ятаючи той стан душі апостолів, ми повинні готуватися до свята Трійці. Нам необхідно стати апостолами ХХІ століття, в першу чергу для наших дітей і внуків. Як християни маємо прославляти Бога в храмі, вдома, розповідати ближнім, як треба постити, молитися, допомагати один одному, любити і прощати.

На завершення казання керуючий єпархією побажав вірним щирої молитви, аби Господь щедро нагородив благодатними дарами.

9 червня 2019 р. Інші новини за рубриками: Кафедральний собор Святої Трійці в Луцьку, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери